"Schuldige" Plekken

01/06/2015 - In mei 2015 herdachten we dat Nederland 70 jaar geleden werd bevrijd. Om dat te herdenken was door Hans van Ommeren een aantal banieren in de stad geplaatst. De geselecteerde plaatsen waren op een of andere wijze aan de Tweede Wereldoorlog verbonden, omdat er onderduikers zaten, omdat het verzet er zat of omdat de Duitsers er zich hadden gehuisvest.

Omdat het om een tijdelijke tentoonstelling ging, en er toch langduriger belangstelling bleek te bestaan, is een aantal initiatieven genomen waardoor bezoekers de diverse locaties toch nog kunnen bezoeken.

Het Gilde heeft de route in zijn programma opgenomen. U kunt via het TIP aan de Meulmansweg 27 een gids reserveren.
Bij het TIP ligt ook een folder, die u langs de diverse locaties voert. Deze kunt u gratis meenemen.
En als derde mogelijkheid kunt u de route lopen aan de hand van uw smartphone.  izi.TRAVEL is een gratis app, waarop u diverse routes kunt vinden.

ROUTES OP UW SMARTPHONE
In Woerden is een aantal fiets-, vaar- en wandelroutes ontwikkeld, die u op uw smartphone kunt volgen. Hiervoor maakt u gebruik van de (gratis) route-app van izi.TRAVEL. Daarmee kunt u de geschiedenis  ook onderweg beleven.

Ga als volgt te werk.
1. Zorg voor een goede WIFI-verbinding.
2. Ga naar de app-shop van uw smartphone en download izi.TRAVEL gids (24MB).
3. Open de app en kies voor routes (tours).
4. Ga vervolgens naar ontdek en tik in het zoekvlak bovenin Woerden. U ziet nu een aantal routes in Woerden verschijnen.
5. U kunt nu kiezen om de route online te bekijken of te downloaden.
6. Als u de route onderweg wilt gebruiken, kan het verstandig zijn deze te downloaden. U heeft dan geen internetverbinding nodig tijdens uw tocht. Tours zijn gemiddeld 40 MB groot.
7. Alvorens de tour te openen kunt u in sommige gevallen een audiofragment beluisteren.
8. Open vervolgens de tour en druk op start. Als u nu in de buurt van een locatie komt, krijgt u een geluidssignaal en er start een audiofragment. Bij sommige locaties kunt u ook een video bekijken.  Het kan handig zijn om een oortelefoontje te gebruiken.

"Schuldige" plekken

Meer cultureel nieuws