Stem op Lucius

09/01/2017 - Legend of Lucius, de game-app over de Romeinse geschiedenis van Woerden, is aangemeld voor de Geschiedenis Online Prijs. Deze prijs wordt iedere twee jaar uitgereikt en bekroont de meest vernieuwende, verrassende of mooiste Nederlandse historische website of app. De prijs is in het leven geroepen om geschiedbeoefening online te bevorderen en te belonen.

Stem nu op Legend of Lucius

Let op. Druk op de button om naar onze inzending te gaan. Als je daarop je stem uitbrengt, ontvang je een e-mail met een link. (kijk eventueel in je spambox). Deze e-mail moet geopend worden en de bevestigingslink dient te worden aangeklikt. Vervolgens lees je op de website dat je stem is geactiveerd.

 


In de regiobibliotheek aan de Meulmansweg in Woerden is voor de vaandeldrager Lucius een kamer ingericht. Bij het aantikken van de juiste code op zijn altaar, vertelt Lucius over voorwerpen uit zijn tijd, maar hij kan je ook op pad sturen om een misdaad op te lossen.

Legend of Lucius is een game, waarin dat misdrijf moet worden opgelost. Download op je smartphone of tablet de gratis app van izi.TRAVEL en zoek daarin de game Legend of Lucius. Start de game en zoek de sporen in de binnenstad. Als je denkt de dader gevonden te hebben, dan kun je dat melden bij Lucius in de bieb. Hij zal je dan vertellen of je gelijk hebt.

Je kunt ook punten verdienen tijdens je speurtocht. Als je je totaalscore meldt in het Stadsmuseum, dan kun je daarmee een VR-bril winnen, want een keer per maand wordt zo’n bril verloot onder de inzendingen.

Er is voor de Geschiedenis Online Prijs zowel een juryprijs als een publieksprijs. Alle aangemelde websites en apps dingen dus ook mee naar de publieksprijs. Hoe meer stemmen, hoe meer vreugd, dus schakel familie en vrienden in en buiten Woerden in om ook te stemmen. Je kunt je stem uitbrengen vanaf 9 januari t/m 9 februari 2017.

 


 

Lucius

Lucius

Trailer Legend of Lucius

Meer cultureel nieuws