Verhaal van Woerden gekoppeld aan regionale canons

01/06/2014 - Na de publicatie van de canon van Nederland, een overzicht van de geschiedenis van Nederland voor het onderwijs, heeft het begrip canon een hoge vlucht genomen. Elke provincie heeft nu zijn eigen canon en veel plaatsen hebben ook een eigen canon.
Het Verhaal van Woerden is nu gekoppeld aan de website van de regio-canons. Daarmee is ook de functionaliteit vergroot

De website regiocanons verwijst naar een landelijke site, waarop alle regionale en plaatselijke canons van Nederland een plaats hebben gekregen. Onlangs is het Verhaal van Woerden ook aan deze website gekoppeld. Daarmee is de vindbaarheid van de Woerdense website vergroot, maar er is daardoor ook meer functionaliteit beschikbaar gekomen.

Allereerst is er een "tijdslinger", waardoor de 42 vensters op een tijdlijn zijn geplaatst. De icoontjes verwijzen naar de webpagina's van de Woerdense vensters. Hier vindt u de tijdslinger.

Op de pagina van de Woerdense canon zijn rechtsboven nog enkele icoontjes te zien.

De speld verwijst naar een topografische kaart, waarop de diverse icoontjes ook zichtbaar zijn. De plaats van de icoontjes verwijst naar een relevante plaats, bijvoorbeeld een vindplaats of een gebouw dat met het historische venster te maken heeft. Door in te zoomen, verschijnen er meer icoontjes op een plaats waar nu een tabblad met een nummer zichtbaar is. Door uit te zoomen komen ook icoontjes van andere canons in beeld, waardoor nog meer informatie te vergaren is.

Het icoontje met het pijltje tussen de twee lijntjes geeft een chronologie van de diverse vensters op een tijdlijn. Het mooie is dat daarmee ons Woerdense verhaal te koppelen valt aan een andere plaatselijke, regionale of de landelijke canon. En daarmee zijn ook de  gebeurtenissen in de zelfde tijdsperiode, maar in een ander gebied in beeld te brengen.

Tenslotte kunt u ook naar de overzichtspagina van alle canons in Nederland door op het huisje (de homepage) te klikken.

 

slinger Verhaal van Woerden

slinger Verhaal van Woerden