Woerden binnen de stadsgracht

10/11/2013 - Op 9 november 2013 werd het eerste exemplaar van een nieuwe boek over Woerden aangeboden aan Jaap van der Vooren sr. Deze nieuwe uitgave van de Stichting Stichts-Hollandse bijdragen toont prominente plekken binnen de stadsgracht zo’n 100 jaar geleden, terwijl recente foto’s de huidige situatie op precies dezelfde locatie in beeld brengen. Het boek is verder verrijkt met historisch filmmateriaal, dat met een smartphone of tablet te bekijken is.

Het nieuwe boek van Lex Albers, Peter de Jeu en Fedor Kooijman is goed ontvangen. Veel Woerdenaren herkennen nog veel van vroeger en er kwamen meteen al op de eerste dag allerlei nostalgische herinneringen los.

Daarom hebben we op de facebookpagina van Verhaal van Woerden een album Woerden binnen de Stadsgracht geopend, waarop we af en toe prentbriefkaarten zullen plaatsen. We hopen op veel reacties met aanvullende verhalen over de plaats die op de kaart wordt afgebeeld.

Mocht u het boek  via voorintekening hebben besteld en nog niet afgehaald, dan kunt u dat nog doen op woensdag 13 november van 14 tot 17 uur of vrijdag 15 november van 18.00 tot 20.00 uur bij het HIP in de bibliotheek aan de Meulmansweg 27 in Woerden.

De uitgave is  voor € 15,95 verkrijgbaar bij de boekentafel van de Stichts-Hollandse Historische Vereniging, boekhandel De Hoeksteen, boekhandel Libris, Bruna Voorstraat, Bruna Molenvlietbrink, Primera Tournoysveld, het Toeristen Informatie Punt (TIP) en het Stadsmuseum. Leden van de SHHV krijgen 10% korting bij aankoop via de boekentafel van de SHHV of (op woensdagmiddag) bij het HIP.


Woerden binnen de stadsgracht
100 jaar verandering in beeld
Auteurs: Lex Albers, Peter de Jeu, Fedor Kooijman
Uitgave in de reeks Stichts-Hollandse Bijdragen, SHB-40
ISBN: 978-90-814805-5-0
Prijs: € 15,95

aanbieding door Lex Albers aan Jaap van der Vooren sr.

aanbieding eerste exemplaar aan Jaap van der Vooren sr. (foto Niels Albers)

Meer cultureel nieuws