Over deze website

Deze website vormt een digitaal geschiedenisboek over Zegveld, Harmelen, Kamerik en Woerden. Hij is beschikbaar voor iedereen:  inwoners van de gemeente Woerden, leerlingen, geïnteresseerden en toeristen. Samen beslaan de verhalen een periode van meer dan tweeduizend jaar geschiedenis, van de eerste bewoners in de streek tot aan de migratie in de laatste decennia.

Totstandkoming

Al in 2011 zorgt een samenwerking tussen de gemeente, de Stichts-Hollandse Historische Vereniging (SHHV) en Stadsmuseum Woerden voor de eerste online versie van het Verhaal van Woerden. Sinds 22 april 2020 is de website te bewonderen in zijn nieuwe en geheel herziene vorm. Een toegewijd schrijfteam herschreef de verhalen en bracht ze up-to-date  met de meest recente historische kennis. Ook andere partijen hebben zich ingezet voor het voltooien van deze website, zoals de SHHV, het Gilde en de Vrienden van het Stadsmuseum. Studio Campo zorgde voor het nieuwe ontwerp en de technische uitvoering van de website.

Wat biedt het VerhaalvanWoerden.nl?

De website www.VerhaalvanWoerden.nl bestaat uit meer dan veertig verhalen gebaseerd op de belangrijkste historische gebeurtenissen en personen uit Woerden en omgeving. Elk verhaal is bovendien voorzien van een PDF met verdiepende informatie en biedt diverse bronnen om meer over het onderwerp te weten te komen. Verder zijn alle verhalen samengebracht in een overzichtelijke tijdlijn. Daarnaast geeft de interactieve kaart betekenis aan  hedendaagse plekken die aan de verhalen gerelateerd zijn. Tot slot is elk verhaal verbonden met de toepasselijke landelijke en regionale Canons. De verschillende vensters uit het verhaal vormen samen de (officiële) Canon van Woerden.  

Een verhaal als dit is nooit af…

Hoewel het Verhaal van Woerden in zijn nieuwe jasje nu gemoderniseerd is, liggen nieuwe bevindingen en ontdekkingen in het verschiet. Het verhaal is dan ook nooit af. Neem dus regelmatig een kijkje om weer een nieuw verhaal te ontdekken.